PZ VLAS
Oude-Vestingsstraat 2A 8500 KORTRIJK
www.pzvlas.be

POLITIEZONE VLAS
KORTRIJK – KUURNE – LENDELEDE Tel : 056/23.96.11

 

BIN – BERICHT

PREVENTIEF

 

Datum : 06/02/2014

Afzender : Lokale Politiepost Kuurne

 

Betreffende : 

 

Opgepast voor oplichting bij online verhuur en verkoop van vastgoed.

 

Feit :

 

Sinds enkele dagen krijgen klantendiensten van immosites voor particulieren meldingen van zoekertjes die bedrieglijk en misleidend lijken voor de bezoekers. Sommige bedriegers gaan zelfs zo ver dat ze zich voordoen als werknemer van de immobiliën website.

 

Tips :

 

Enkele essentiële regels om een transactie veilig te laten verlopen:

 

1.Wees voorzichtig met panden waarvan de prijs te mooi is om waar te zijn.

 

2.In geval van twijfel, ga geen verbintenissen aan zonder het vastgoed op voorhand bezocht te hebben.

 

3.Wees extra voorzichtig indien het telefoonnummer of e-mailadres van de eigenaar u vreemd lijkt (verkeerd telefoonnummer, niemand antwoordt, geen telefoonnummer ... )

 

4.Stort of verstuur nooit geld als voorschot op de huur of om de sleutels te verkrijgen, zonder eerst de eigenaar of zijn vastgoedmakelaar te hebben ontmoet.

 

5.Wees op uw hoede, in het bijzonder wanneer gevraagd wordt om betalingen uit te voeren via Western Union of naar een buitenlandse bank, aangezien deze vaak anoniem zijn, waardoor het onmogelijk is om de begunstigden terug te vinden.

 

6.Immowebsites voor particulieren treden nooit op als tussenpersoon bij transacties tussen de kandidaat-koper of kandidaat-huurder en de plaatser van het zoekertje (immobiliënkantoor, notaris, eigenaar). Elk bericht dat het tegendeel beweert, is dus foutief.

 

 

Indien je iemand kent die ook lid wenst te worden van het BIN Kuurne, neem dan gerust contact op met de lokale politiepost te Kuurne op nummer
056/36.58.60 of via kuurne@pzvlas.be.

 

Contact :

 

Indien u de lokale politie in dringende gevallen wenst te bereiken, dan belt u 24/24 op het volgende nummer : 056/23.96.11 of 101.

 

Consulteer ook eens de website van PZ VLAS : www.pzvlas.be en de website van BIN Kuurne : www.bin-kuurne.be